x

Az intimsziget.hu weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználó élményt nyújthassuk. További részletek a Frissített adatvédelmi irányelvek oldalon olvashatóak.

Termékek Menü

Adatkezelési irányelvek - intimsziget.hu

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Ilmona Trade Kft.

intimsziget.hu

2018. május 20.

Az Ilmona Trade Kft. mint közvetítő szolgáltató és a Webshop Logisztika Kft. (a továbbiakban együttesen: Adatkezelők) mint együttes adatkezelők a intimsziget.hu webáruház (a továbbiakban: webáruház) működtetése során a webáruházban megjelenített termékeket megvásárló érintettek (a továbbiakban: Érintett) adatait kezelik.

Együttes adatkezelésről akkor beszélünk, ha két fél közös műveletekre vonatkozóan közös célok vagy módok szerint kezelik az érintettek adatait. Az Adatkezelők a jelen Adatkezelési tájékoztatóban meghatározott közös célok elérése érdekében működnek együtt és nem önálló adatkezelőként, egyéni céljaik elérésére használják fel az Érintett megrendelés során megadott személyes adatait. Adatait.

A megrendelés során leadott személyes adatok a közvetítő szolgáltató rendszerébe érkeznek be, melyet a megrendelés teljesítése érdekében átad a Webshop Logisztika Kft. részére. Ezen adatok az Érintett neve, címe (termék kiszállítás érdekében) és telefonszáma. Az adatok átadásának célja az Érintett megrendelésének teljesítése.

A webáruház felületén azonban a megrendeléstől eltérő felületen (kapcsolatfelvétel, hírlevélfeliratkozás) megadott személyes adatok tekintetében az Ilmona Trade Kft. önálló adatkezelőnek minősül, az ilyen módon részére megadott személyes adatokat a Webshop Logisztika Kft. részére nem adja át.

Az Érintett a 6. pontban meghatározott jogait a megrendelés során megadott személyes adataival összefüggésben bármelyik Adatkezelőnél bejelentheti. Törlés kérése, tiltakozás vagy adatok kezeléséhez adott hozzájárulás visszavonása esetén, mind a két adatkezelő rendszeréből törlésre kerülnek az Érintett adatai.

  1. ADATKEZELŐK MEGNEVEZÉSE

Az adatok kezelését az Ilmona Trade Kft. végzi.

Ilmona Trade Kft.
Székhely: 1124 Budapest Thomán István u 23
Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-982436
Adószám: 23875610-2-43

Adatvédelmi nyilvántartási száma: NAIH-131693/217

Bejegyző cégbíróság: Fővárosi Törvényszék, mint Cégbíróság

Levelezési cím: 1124 Budapest Thomán István u 23

E-mail cím: intimsziget@gmail.com

Telefonszám: 06.30.875.5827

Adatvédelmi kérések, törlések: intimsziget@gmail.com

Webshop Logisztika Kft.
Székhely: 1133, Budapest, Kárpát utca 37.
Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-953952 
Adószám:  23121076-2-41 

Adatvédelmi nyilvántartási száma: NAIH-80611/2014 és NAIH-80612/2014.

Bejegyző cégbíróság:   Budapesti Törvényszék Cégbírósága,  

Levelezési cím: 1097, Budapest, Ecseri út 14-16.

E-mail cím: info@webshoplog.hu

Adatvédelmi kérdések: adatvedelem@webshoplog.hu

Telefonszám: 06-20-808-9009

  1. ADATKEZELÉS JOGALAPJA

Az adatkezelés jogalapja a Honlapon elérhető szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) szóló az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 Rendelet („Rendelet”) 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja alapján a Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

AZ Ilmona Trade Kft. tevékenységének adatkezelései kizárólag önkéntes hozzájáruláson alapulnak. Bizonyos esetekben azonban a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük közönségünket. Felhívjuk az Ilmona Trade Kft. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

A Felhasználó az adatkezeléshez való hozzájárulását bármikor visszavonhatja, mely esetben Adatkezelő a rendszerből törli az Felhasználó valamennyi személyes adatát.

Visszavonás hiányában az adatkezelés időtartama az egyes adatkezeléssel járó esetekben a jelen tájékoztatóban meghatározott határidő.

  1. KEZELT ADATOK KÖRE, IDEJE, CÉLJA
  2. Vásárlás vendégként az intimsziget.hu webáruházban

Az intimsziget.hu webáruházban a vásárlás nem regisztrációhoz kötött, azonban a regisztrált vásárlók különböző előnyökre tehetnek szert a regisztráció által.

Az adatkezelés célja: a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megrendelések teljesítése, kedvezmények nyújtása, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás, a vásárlói szokások elemzése, személyre szabottabb kiszolgálás, gazdasági reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére, tájékoztatás az aktuális információkról, ajánlatokról, megrendeléseik nyomon követése, kívánságlisták létrehozása.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. §-a, a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése.

A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont, név, cím, szállítási cím, telefonszám, mobiltelefonszám, faxszám, e-mail cím, becenév, az egyes vásárlások adatai (dátum, időpont, vásárolt termék, a vásárlás értéke), a direktmarketing célú megkereséshez adott hozzájárulás és az utolsó belépés dátuma, időpontja.

Az adatkezelés időtartama:

  • az érintett utolsó vásárlásától számított 5 év,
  • vásárlás hiányában az utolsó bejelentkezéstől számított 2 év,

A direkt marketing üzenetek továbbításának megtiltását és a személyes adatok törlését vagy módosítását az alábbi módokon lehet kérni:

  • a felhasználói profiloldalra bejelentkezve,
  • postai úton a 1124 Budapest, Thomán István u 23.,
  • e-mailben az intimsziget@gmail.com címen, valamint
  • a kiküldött hírlevelek láblécében elhelyezett hivatkozások segítségével.

Adatfeldolgozók:

Webshop Logisztika Kft.

Székhely: 1133 Budapest, Kárpát utca 37.

Nyilvántartást vezető cégbíróság: Budapesti Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-953952

Adószám: 23121076-2-41

EU-s (közösségi) adószám: HU23121076

Adatvédelmi nyilvántartási szám: 03327-0001

  1. Regisztráció az intimsziget.hu webáruházban

Kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, telefonszám, e-mail cím, számlázási cím, szállítási cím: ország, irányítószám, város, utca, házszám

Adatkezelés célja: a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megrendelések teljesítése, kedvezmények nyújtása, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás, a vásárlói szokások elemzése, személyre szabottabb kiszolgálás, gazdasági reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére, tájékoztatás az aktuális információkról, ajánlatokról, megrendeléseik nyomon követése, kívánságlisták létrehozása.

Adatkezelés ideje: visszavonásig

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

  1. Megrendelés Teljesítése (számlázás)

Kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, telefonszám, e-mail cím, számlázási cím, szállítási cím: ország, irányítószám, város, utca, házszám és rendelt termékek.

Adatkezelés célja: Termékértékesítés

Adatkezelés ideje: tv. Meghatározott ideig 8 év

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

  1. Kapcsolattartás, kapcsolatfelvétel, panaszkezelés

Kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, telefonszám, e-mail cím, számlázási cím, szállítási cím: ország, irányítószám, város, utca, házszám és rendelt termékek.

Adatkezelés célja: kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás, tájékoztatás, panaszkezelés

Adatkezelés ideje: a kérdés tisztázásáig, a probléma megoldásáig

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

  1. Egyéb célú adatkezelé

3.1. Hírlevél, DM tevékenység

A hírlevél feliratkozás során megadott adatok tekintetében kizárólag az Ilmona Trade Kft. minősül adatkezelőnek.

Kezelt adatok köre: azonosítószám, név, e-mail cím, regisztrált felhasználó esetén a felhasználói azonosító, a regisztrált felhasználónak van-e visszamondott megrendelése és HTML e-mailt fogad-e, dátum, időpont, direktmarketing célú megkereséshez adott hozzájárulás.

Adatkezelés célja: gazdasági reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére, tájékoztatás az aktuális információkról.

Adatkezelés ideje: visszavonásig

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

Az intimsziget.hu hírlevele a Shoprenter.hu Kft. szerverről érkezik, mely szerver közvetlenül a felhasználó számítógépével áll kapcsolatban. Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy e hivatkozás szolgáltatója az ő szerveréről történő közvetlen kapcsolódás, a felhasználó számítógépével való közvetlen kommunikáció miatt felhasználói adatokat képes gyűjteni.

Az adatok külső szolgáltató szervere általi kezeléséről az alábbi adatkezelő tud részletes felvilágosítást nyújtani: ShopRenter.hu Kft. (4028 Debrecen, Kassai út 129).

A direkt marketing üzenetek továbbításának megtiltását és a személyes adatok törlését vagy módosítását az alábbi elérhetőségeken lehet kérni:

  • postai úton a 1124 Budapest, Thomán István u. 23.,
  • e-mail útján az intimsziget@gmail.com címen, valamint
  • a kiküldött hírlevelek láblécében elhelyezett hivatkozások segítségével.

Adatfeldolgozók: Ilmona Trade Kft

3.2. Honlap használatával összefüggésben gyűjtött adatok (egyéb célú adatkezelés)

3.2.1.Technikai adatok, Honlap látogatás adatai

Adatkezelő a naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más információval nem kapcsolja össze, Felhasználó személyének azonosítására nem törekszik.

Az IP cím olyan számsorozat, mellyel az internetre fellépő felhasználók számítógépei egyértelműen azonosíthatók. Az IP címek segítségével akár földrajzilag is lokalizálható az adott számítógépet használó látogató. A meglátogatott oldalak címe, valamint a dátum, időpont adatok önmagukban a Felhasználó azonosítására nem alkalmasak, azonban egyéb (pl. regisztráció során megadott) adatokkal összekapcsolva alkalmasak arra, hogy segítségükkel a Felhasználóra vonatkozó következtetéseket lehessen levonni.

Session cookie

Adatkezelés célja: a Weboldal hatékonyabban és biztonságosabban tudjon működni, tehát elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Weboldal egyes funkciói vagy egyes alkalmazások megfelelően tudjanak működni.

Adatkezelés időtartama: weboldalon történő látogatás időtartama alatt él, majd automatikusan törlődik.

Persistent cookie

Adatkezelés célja: a jobb felhasználói élmény érdekében (pl. optimalizált navigáció nyújtása).

Ezek a cookie-k hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző cookie file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy az Érintett az internetes böngészőjében milyen beállítást alkalmaz.

-Bevásárlókosárhoz használt cookie,

-Biztonsági cookiek

-Jelszóval védett munkamenethez szükséges cookiek

Az adatkezelés időtartama: 30 nap

Kezelt adatok köre: személyes adatot nem gyűjt.

Az érintettek köre: a weboldalt látogató valamennyi Érintett.

Az adatkezelés célja: az Érintettek egymástól való megkülönböztetése, Érintettek aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása, a vásárlói kosár kezelése (virtuemart), megfelelő navigáció biztosítása.

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

Cookie-k kezelése

Adatkezelő a testre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a Felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. Webáruházakra jellemző cookie-k az úgynevezett „jelszóval védett munkamenethez használt cookie a biztonsági cookie-k.

Átmeneti (session) cookie-k a Felhasználó látogatása után törlődnek. Arra szolgálnak. hogy a Honlap hatékonyabban és biztonságosabban tudjon működni, elengedhetetlenek ahhoz, hogy a Honlap egyes funkciói vagy egyes alkalmazások megfelelően működhessenek. 

Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása (SPcatfish) a vásárlások során a vásárlók megkülönböztetése, az adatvesztés megakadályozása, a vásárlói kosár kezelése (virtuemart) és a felhasználók életkorának ellenőrzése (elmultam18), valamint a felhasználók jelszójának megjegyzése.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.

A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont és az életkorra vonatkozó kérdésre adott válasz.

Az adatkezelés időtartama: a munkamenet lezárultáig (SPcatfish, virtuemart).

A sütikről az alábbi címen érhető el bővebb információ: http://www.adatvedelmiszakerto.hu/cookie

A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség.

Adatfeldolgozó: Ilmona Trade Kft.

Érintettek köre a sütik által gyűjtött adatok esetében: a weboldal minden látogatója

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

Sütik törlése

A Felhasználónak joga van törölni a sütit saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni Beállítások menü alatt, cookie, süti vagy nyomonkövetés megnevezéssel van lehetőség.

 A Weboldal tartalmazhat olyan információkat, különösen reklámokat, amelyek olyan harmadik személyektől, reklámszolgáltatóktól származnak, akik nem állnak kapcsolatban Adatkezelővel. Előfordulhat, hogy ezen harmadik személyek is elhelyeznek cookie-kat, web beacon-okat a az Érintett számítógépén, vagy hasonló technológiákat alkalmazva gyűjtenek adatokat annak érdekében, hogy az Érintettnek a saját szolgáltatásaikkal összefüggésben címzett reklámüzenetet küldjenek. Ilyen esetekben az adatkezelésre az ezen harmadik személyek által meghatározott adatvédelmi előírások az irányadóak, és az ilyen adatkezelés tekintetében az Adatkezelő semmilyen felelősséget nem vállal.

3.2.2. Külső szolgáltatók adatkezelése

  • Google Analytics által elhelyezett cookie-k (sütik)

Az intimsziget.hu weboldal látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását külső szolgáltatóként a Google Analytics szervere segíti. A mérési adatok kezeléséről az adatkezelő a www.google-analytics.com címen tud részletes felvilágosítást nyújtani. A Google Analytics használata során az IP cím anonimizálással illetve a UserID használata nélkül van megvalósítva, hogy személyes adatok ne kerüljenek mentésre a munkamenetek során.

A honlap megtekintésekor a felhasználó számítógépe a shopmania.hu szervévről tölti le a shopmania.hu logóját tartalmazó gif képet, így a szerver a fent leírtak szerint adatokat képes gyűjteni a felhasználó számítógépéről.

A külső szolgáltatók a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyeznek el és olvasnak vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, az azt kezelő szolgáltatóknak lehetőségük van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalmuk tekintetében.

A sütikről az alábbi címen érhető el bővebb információ: http://www.adatvedelmiszakerto.hu/cookie

 Adatkezelés időtartama: 24 hónap

A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség.

Adatfeldolgozó: Ilmona Trade Kft

Adatkezelés célja: látogatók személyre szabott kiszolgálása

Kezelt adatok köre: IP cím, Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, amelyek alapján a számítógép, illetve az Érintett személyének beazonosítása nem lehetséges.

 

Adatkezelés időtartama: az utolsó belépéstől számított 24 hónap

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

A Google által használt cookie-król (sütikről) további információ megtekinthető a következő linken: http://www.google.com/policies/technologies/ads/

A Google adatvédelmi nyilatkozata megtekinthető az alábbi linken: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/.

  • Google Adwords

A Weboldal a Google Adwords remarketing követő kódjait használja. Ennek alapja, hogy az oldalra látogatókat később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon remarketing hirdetésekkel kereshessük fel. A remarketing kód cookie-kat használ, a látogatók megcímkézéséhez. A Weboldal felhasználói letilthatják ezeket a cookie-kat, amennyiben felkeresik a Google hirdetési beállítások kezelőjét és követik az ott található utasításokat. Ezt követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok Adatkezelőtől. Cookie: _ga, _gat, _gid

Kezelt adatok köre: vásárlás értéke (ha az Érintett vásárolt), adott al-oldal meglátogatásának ténye és ideje.

Adatkezelés időtartama: a következő vásárlás időpontjáig

Adatkezelés jogalapja: Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

  1. ADATFELDOLGOZÁS

Adatkezelő az irányadó jogszabályoknak megfelelően jogosult arra, hogy egyes technikai műveletek vagy a szolgáltatás nyújtása céljára adatfeldolgozót vegyen igénybe. Az adatfeldolgozó csak Adatkezelő utasításának, döntéseinek végrehajtására jogosult.

Sprinter Futárszolgálat Kft.

Székhely: 1097 Budapest, Táblás utca 39.

Postacím: 1725 Budapest, Pf.:117.

Email: info@sprinter.hu

Tevékenység: futárszolgálat, megrendelés kiszállítása házhozszállítással; csomagátvétel; csomagvisszaküldés.

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.

Székhely: 2351 Alsónémedi, Európa u. 2.

Email: info@gls-hungary.com

Web: www.gls-group.eu

Tevékenység: futárszolgálat, megrendelés kiszállítása házhozszállítással; csomagátvétel; csomagvisszaküldés

FoxPost Zrt.

Székhely: 3200 Gyöngyös, Batsányi János utca 9.

Web: www.foxpost.hu

Email: info@foxpost.hu

Tevékenység: futárszolgálat, csomagfeladás, automatába, házhozszállítással; csomagátvétel; csomagvisszaküldés.

Express One Hungary Kft.

Székhely: 1239 Budapest, Európa utca 12.

Postacím: 1239 Budapest, Európa utca 12.

Email: ugyfelszolgalat@expressone.hu

Tevékenység: futárszolgálat, megrendelés kiszállítása házhozszállítással; csomagátvétel; csomagvisszaküldés.

 

Tárhelyszolgáltató:

ShopRenter.hu Kft.

Székhely: 4028 Debrecen, Kassai út 129.

Telefonszám: +36-1/234-5012

Email:  info@shoprenter.hu

Tevékenység: tárhelyszolgáltató

 

ADATBIZTONSÁG

Adatkezelő minden tőle elvárható szükséges intézkedést megtesz az adatok biztonsága érdekében, gondoskodik azok megfelelő szintű védelméről különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen. Adatkezelő az adatok biztonságáról megfelelő technikai és szervezési intézkedésekkel gondoskodik.

  1. FELHASZNÁLÓT MEGILLETŐ JOGOK
  2. Tájékoztatás és a személyes adatokhoz való hozzáférés

A Felhasználónak joga van ahhoz, hogy az Adatkezelő által tárolt személyes adatait és a kezelésükkel kapcsolatos információkat megismerhesse; ellenőrizze, hogy Adatkezelő milyen adatot tart nyilván róla, továbbá jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz hozzáférést kapjon. A Felhasználó az adatokhoz való hozzáférésre irányuló kérelmét írásban (emailben vagy postai úton) köteles eljuttatni Adatkezelő részére. Adatkezelő az információkat széles körben használt elektronikus formátumban adja meg Felhasználó részére, kivéve, ha a Felhasználó azt nem írásban, papíralapon kéri. Szóbeli tájékoztatást a hozzáférés gyakorlása esetén telefonon keresztül Adatkezelő nem ad.

Hozzáférési jog gyakorlása esetén a tájékoztatás az alábbiakra terjed ki:

  • kezelt adatok körének meghatározása, adatkezelés célja, ideje, jogalapja a kezelt adatok körének tekintetében,
  • adattovábbítás: kinek a részére kerültek továbbításra az adatok, vagy kerülnek továbbításra a későbbiekben,
  • adatforrás megjelölése.

Adatkezelő a személyes adatok másolatát (személyesen az ügyfélszolgálaton) első alkalommal ingyenesen biztosítja Felhasználó részére. A Adatkezelő által kért további másolatokért Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha a Adatkezelő elektronikus úton kéri a másolat kiadást úgy, az információkat emailben, széles körben használt elektronikus formátumban bocsátja Adatkezelő rendelkezésére.

Felhasználó a tájékoztatást követően, amennyiben az adatkezeléssel, a kezelt adatok helyességével nem ért egyet úgy a 6. pontban meghatározottak szerint kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, kiegészítését, törlését, kezelésének korlátozását, tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, illetve a 7. pontban meghatározott eljárást kezdeményezhet.

  1. Kezelt személyes adatok helyesbítéséhez, kiegészítéséhez való jog

Felhasználó írásbeli kérelmére Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbíti Felhasználó által, írásban vagy az Adatkezelő üzleteinek valamelyikében személyesen megjelölt pontatlan személyes adatokat, illetve a hiányos adatok kiegészítését elvégzi Felhasználó által megjelölt tartalommal. Adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat a helyesbítésről, kiegészítésről, akivel a személyes adatot közölte, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. A Felhasználó e címzettek adatairól tájékoztatja, ha ezt írásban kérelmezi.

  1. Adatkezelés korlátozáshoz való jog

Felhasználó írásbeli kérelem útján kérheti Adatkezelőtől adatai kezelésének korlátozását, ha a

  • Felhasználó vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát,
  • az adatkezelés jogellenes, és a Felhasználó ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását,
  • Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de a Felhasználó igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez,
  • Felhasználó tiltakozik az adatkezelés ellen: ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e a Felhasználó jogos indokaival szemben.

Korlátozással érintett személyes adatokat a tárolás kivételével csak Felhasználó hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet ez idő alatt kezelni. Adatkezelő a Felhasználót, akinek kérelmére korlátozta az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

  1. Törléshez (elfeledtetéshez) való jog

Felhasználó kérésére Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törli az érintett Felhasználóra vonatkozó személyes adatokat, ha a meghatározott indokok valamelyike fennáll: i) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte; ii) Felhasználó visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; iii) Felhasználó saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs jogszerű ok az adatkezelésre, iv) Felhasználó tiltakozik a rá vonatkozó személyes adatok közvetlen üzletszerzés célból történő adatainak kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik, v) a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezeli; vi) a személyes adatok gyűjtésére közvetlenül gyermekeknek kínált, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor

Felhasználó a törléshez, elfeledtetéshez való jogával nem élhet, ha az adatkezelés szükséges i) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; ii) népegészségügy területét érintő közérdek alapján; iii) a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog gyakorlása lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy iv) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

  1. Adathordozhatósághoz való jog

Az adathordozhatóság azt teszi lehetővé, hogy Felhasználó megszerezhesse és a továbbiakban felhasználhassa Adtakezelő rendszerében megtalálható Felhasználó által átadott „saját” adatait, saját céljaira és általa meghatározott különböző szolgáltatókon keresztül.  Minden esetben a Felhasználó által átadott adatokra korlátozódik a jogosultság, egyéb adatok hordozhatóságára lehetőség nincs. (pl. statisztika stb.)

Felhasználó a rá vonatkozó, Adtakezelő rendszerében megtalálható (pl. hírlevél feliratkozás során) személyes adatokat:

  • tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja,
  • jogosult más adatkezelőhöz továbbítani,
  • kérheti az adatok közvetlen továbbítását a másik adatkezelőhöz – ha ez technikailag megvalósítható Adtakezelő rendszerében.

Adatkezelő az adathordozhatóságra vonatkozó kérelmet kizárólag emailben vagy postai úton írt kérelem alapján teljesíti. A kérelem teljesítéséhez szükséges, hogy Adatkezelő meggyőződjön arról, hogy valóban az arra jogosult Felhasználó kíván élni e jogával. Ehhez szükséges, hogy Felhasználó személyesen Adatkezelő székhelyén megjelenjen a jelzést követően, annak érdekében, hogy Adatkezelő betudja azonosítani az igénylő Felhasználót a rendszerében lévő adatok felhasználásával. Felhasználó e jog keretében azon adatok hordozhatóságát igényelheti, melyet saját maga adott meg a Adatkezelő részére. A jog gyakorlása nem jár automatikusan az adatnak Adtakezelő rendszereiből való törlésével, ezért Felhasználó e jogának gyakorlását követően is használhatja Adatkezelő szolgáltatását.

  1. Tiltakozás személyes adatok kezelése ellen

Felhasználó a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is illetve Felhasználó jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok közvetlen üzletszerzés célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is. Ha Felhasználó tiltakozik a személyes adatok kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban Adatkezelő törli a Felhasználót rendszeréből.

Felhasználó tiltakozni írásban (emailben vagy postai úton) illetve hírlevél esetén a hírlevélben található leiratkozás linkre kattintva is tud.

  1. Kérelem teljesítésének határideje

Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenképpen a 6.1. - 6.6. pont szerinti bármely kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Felhasználót a hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható, de ez esetben a késedelem okainak megjelölésével Adatkezelő a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Felhasználót. Ha Felhasználó elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatást Adtakezelő elektronikus úton adja meg, kivéve, ha azt Felhasználó másként kéri.

  1. JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

Felhasználó jogait emailben vagy postai úton küldött írásbeli kérelemben gyakorolhatja.

Felhasználó jogait érvényesíteni nem tudja, ha Adatkezelő bizonyítja, hogy nincs abban a helyzetben, hogy azonosítsa Felhasználót. Ha Felhasználó kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó (különösen az ismétlődő jellegre figyelemmel) Adatkezelő a kérelem teljesítéséért észszerű mértékű díjat számíthat fel vagy megtagadhatja az intézkedést. Ennek bizonyítása Adatkezelőt terheli. Ha Adatkezelő részéről kétség merül fel a kérelmet benyújtó természetes személy kilétével kapcsolatban, további, a kérelmező személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtását kérheti.

Felhasználó az Info.tv., a Rendelet, valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján     

a. Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu) fordulhat vagy

b. Bíróság előtt érvényesítheti jogait.

7. ADATVÉDELMI INCIDENSEK KEZELÉSE

Az adatvédelmi incidens a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi. Adatkezelő az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, a felügyeleti hatóság tájékoztatása, valamint Felhasználó tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az incidenssel érintett személyes adatok körét, az érintettek körét és számát, az incidens időpontját, körülményeit, hatásait, az elhárítására megtett intézkedéseket. Adatkezelő incidens bekövetkezése esetén – kivéve, ha nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve - indokolatlan késedelem nélkül, de legfeljebb 72 órán belül tájékoztatja Felhasználót és a felügyeleti hatóságot az adatvédelmi incidensről.

  1. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

Adtakezelő fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót a honlapot használó Felhasználók honlapján keresztül történő előzetes értesítése mellett, egyoldalúan módosítsa. A módosítások az értesítésben megjelölt napon lépnek hatályba a Felhasználóval szemben, kivéve, ha a módosítások ellen a Felhasználó tiltakozik. Felhasználó a honlap használatával, ún. ráutaló magatartással, elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Amennyiben a Felhasználó a szolgáltatás igénybevételéhez a hírlevélre történő feliratkozás vagy egyéb célból megadott adatai során harmadik fél adatait adta meg, vagy a Honlap használata során bármilyen módon kárt okozott, a Adtakezelő jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére.

Adtakezelő a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást.

Jelen Adatkezelési Tájékoztató hatályba lépésének időpontja: 2018.05.25.

Tartalomhoz tartozó címkék: Ügyfélkapcsolat-jogi szövegek